Rezultati nadzora sudionika u prometu povodom "Martinja"

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/stop_policija.jpg

Tijekom provedene akcije na području naše policijske uprave alkotestirana su 762 vozača, a pod utjecajem alkohola bilo je 35 vozača

Foto: ilustracija

U cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu policijski službenici Policijske uprave karlovačke povodom narodnog običaja Martinja, u razdoblju od 8. do 12. studenog usmjerili su svoje aktivnosti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom tog razdoblja na području naše policijske uprave alkotestirana su 762 vozača, a pod utjecajem alkohola bilo je 35 vozača. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 43-godišnjeg vozača u Netretiću, a iznosila je 2,53 promila.

Naime, vozač je 8. studenog upravljao osobnim automobilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 2,53 promila. Vozač je uhićen, a obzirom da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja na nadležnom Općinskom sudu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna,  zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 10 mjeseci i kazna zatvora u trajanju od 30 dana, a što je preinačenu u uvjetnu osudu u trajanju od osam mjeseci.
 
Od ukupno 285 utvrđenih prekršaja najviše prekršaja, njih 88 odnosilo se na brzinu, 35 prekršaja na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 20 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a osam na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 158 km/h na autocesti A1, gdje je ograničenje 100 km/h.

Pisane vijesti | Promet i vozila