Rezultati nadzora prometa na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/regulacija_prometa.jpg
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Mobilna jedinica carine, Veterinarska inspekcija, Šumarska inspekcija, Hrvatske ceste) tijekom ožujka na autocesti A-1 u četiri navrata proveli su pojačani nadzor prometa. Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tom prilikom proveden je nadzor nad 4415 vozila (3144 osobnih, 482 teretna, 654 kombi vozila, 134 autobusa i 1 motocikl), a utvrđena su 393 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 14 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dva prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, osam prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, 14 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, jedan prekršaj iz Zakona o strancima, devet prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, jedan prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstava EU, dva prekršaja iz Zakona o veterinarstvu, jedan prekršaj iz Zakona o šumama i pet prekršaja iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Ujedno, pronađene su i dvije osobe za kojima je bila raspisana objava.

Na izvanredni tehnički pregled upućeno je 21 vozilo gdje je za 20 vozila utvrđena tehnička neispravnost. Od toga na 14 vozila utvrđeni su veći nedostaci, dok su na šest vozila utvrđeni opasni nedostaci te su ta vozila isključena iz daljnjeg prometa i privremeno su im oduzete registarske pločice.
 

Stranica