Rezultati aktivnosti policije u povodu Martinja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/alkotestiranje.jpg

Utvrđeno je da je 37 vozača bilo pod utjecajem alkohola, a u četiri prometne nesreće s materijalnom štetom vozači su bili pod utjecajem alkohola  

Foto: ilustracija


Povodom narodnog običaja krštenja mošta Martinja i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija je svoje aktivnosti usmjerila na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.
 
Tako su na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici od 5. do 7. studenog i od 11. do 14. studenog poduzimali pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji čine najteže prometne prekršaje, a posebice onih koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako  bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.
 
Tijekom spomenutih postupanja utvrđeno je da je 37 vozača bilo pod utjecajem alkohola, a najveća utvrđena koncentracija iznosila je 2,37 promila. Od toga šest vozača smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a šest vozača je bilo uhićeno i dovedeno na nadležni Općinski sud nakon čega su im bile izrečene kazne zatvora, najviša u trajanju od 60 dana.
 
U navedenom periodu dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća (13 s materijalnom štetom i jedna s lako ozlijeđenom osobom), a u četiri prometne nesreće s materijalnom štetom vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila