Rezultati aktivnosti policije na festivalu Momento Demento

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Ukupno je naplaćeno 121.549,98 kuna kazni

Foto: ilustracija 

Na području Donjeg Primišlja, Slunj, u razdoblju od 8. do 14. kolovoza održan je festival psihodelične glazbe Momento Demento.
 
Kao i prethodnih godina i ove su godine policijski službenici Policijske uprave karlovačke, Odjela kriminaliteta droga, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Slunj i Ogulin te policijskim službenicima Ravnateljstva policije proveli pojačano postupanje u cilju sprječavanja i otkrivanja činjenja kaznenih djela i prekršaja iz domene zlouporabe droga.

Neposredno prije, tijekom i nakon održavanja navedenog festivala, policijski službenici postupali su prema 39 osoba, od čega prema 33 strana državljana i prema šest hrvatskih državljana.

Zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama biti će podnesene dvije kaznene prijave, zatim će biti podnijeto pet optužnih prijedloga, a počiniteljima je već izdano 30 prekršajnih naloga i dva obavezna prekršajna naloga te je naplaćeno je ukupno 121.549,98 kuna kazni. Počinitelji su sankcionirani zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

Ukupno je zaplijenjeno 42 g amfetamina, 32,5 tablete ecstasy, 4,8 g changa, 203,61 g cannabis marihuane, jedan joint, 57,37 g hašiša, 292,55 g gljiva psilocyba 28,8 g ketamina, 14,95 g kokaina, 43,59 g tekućeg LSD, 28 markica LSD, 11,32 g MDMA, 0,6 g  metaamfetamina, dvije tablete droge 2C-B i tri digitalne vage.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon