Rezultati akcije tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranja prekršaja.
 
Tom prilikom utvrđeno je ukupno 232 prekršaja među kojima se 10 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 108 na brzinu, 25 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 12 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila u Duga Resi, a iznosila je 1,76 promila. Naime, vozač je 30. studenog upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,76 promila, nije postupio pa vidno postavljenom prometnom znaku "STOP", prilikom skretanja nije uključio pokazivač smjera, a za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas te na traženje policijskih službenika nije dao na uvid prometnu dozvolu. Vozač je zadržan u službenim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 191 km/h na autocesti A1 i to na dijelu gdje je ograničenje 100 km/h, utvrđena kod 48-godišnjeg vozača. 

Pisane vijesti | Promet i vozila