Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/brzina1.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 149 km/h ulici Banija u Karlovcu na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 2. do 4. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 314 prekršaja, a od toga se 10 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 152 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 24 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 18 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 4,20 promila.
 
U subotu 3. lipnja na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 43-godišnji recidivist kojeg su istog dana policijski službenici kontrolirali u Karlovcu. Utvrdili su da vozač svojim zaustavljenim vozilom predstavlja smetnju za normalan tok prometa i da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,98 promila. Također su utvrdili da upravlja vozilom u vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola i da kod sebe nije ima prometnu dozvolu. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, novčanu kaznu u iznosu od 1380 eura 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 149 km/h ulici Banija u Karlovcu na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

Osim preventivno-represivnih akcija u prometu, policijski službenici zbog brojnih radova koji se izvode na prometnicama grada Karlovca, ali i cjelokupne karlovačke županije, na određenim lokacijama redovito provode fizičku regulaciju prometa kako bi osigurali bolju protočnost prometa.

U većini zona gdje se izvode radovi postavljena je privremena prometna signalizacija i protočnost prometa je u nadležnosti izvođača radova, ali policija nastoji svojim obilascima takvih lokacija i permanentnim djelovanjem rješavati moguće nastale probleme.

Svjesni smo da je zbog brojnih radova na našim prometnicama promet usporeniji i otežan što svakako izaziva nezadovoljstvo i nestrpljenje naših građana, ali upravo iz tih razloga u suradnji s lokalnom upravom i samoupravom nastojimo ovakve probleme riješiti što kvalitetnije kako bi sudionici u prometu bili što sigurniji i u što kraćem roku stigli na svoja odredišta.


 

Pisane vijesti | Promet i vozila