Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

Tijekom vikenda su dvojica recidivista dovedena na nadležni Općinski sud

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 14. do 16. travnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 230 prekršaja, a od toga se 14 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 128 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 20 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 11 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 1,88 promila.
 
U subotu 15. travnja na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena su dvojica višestrukih počinitelja prometnih prekršaja koji su u petak 14. travnja zaustavljeni i kontrolirani u prometu.

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa u Krnjaku utvrdili da 33-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravlja osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,59 promila. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 1500 eura, ali s obzirom da vozač odmah po pravomoćnosti presude nije platio novčanu kaznu, zamijenjena mu je kaznom zatvora u trajanju od 36 dana. Također, izrečena mu je i zabrana korištenja vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od četiri mjeseca.

Nadalje, i na području Josipdola su policijski službenici prilikom nadzora prometa utvrdili da 30-godišnjak upravlja osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,21 promil. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 1000 eura i četiri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 108 km/h na državnoj cesti DC 1 na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila