Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/brzina1.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 109 km/h na državnoj cesti DC 6 na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h  

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 3. do 5. ožujka na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 348 prekršaja, a od toga se osam prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 117 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 48 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 14 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila na području općine Josipdol, a iznosila je 2,04 promila.
 
Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 42-godišnjak  kojeg su u subotu 4. ožujka policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u Karlovcu. Utvrdili su da ponovo upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka nakon što je već navedenog dana isključen iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola te mu je i privremeno oduzeta vozačka dozvola. Također su utvrdili da je vozač bio pod utjecajem alkohola od 2,01 promil. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana uvjetno na osam mjeseci i dva mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 109 km/h na državnoj cesti DC 6 na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila