Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Dvojicu recidivista sud kaznio kaznom zatvora, novčanom kaznom i zabranom upravljanja motornim vozilom

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 13. do 15. siječnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 308 prekršaja, a od toga se 18 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 113 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 51 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te devet na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 42-godišnjeg vozača teretnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,05 promila.
 
Jučer su na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena dvojica višestrukih počinitelja prekršaja koje su prilikom nadzora prometa zaustavili policijski službenici. U subotu, 14 siječnja, u naselju Mali Kozinac, općina Barilović, zaustavili su 39-godišnjaka i utvrdili da upravlja osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,30 promila. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu od 660 eura i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Za 33-godišnjaka su utvrdili da u Ogulinu upravlja osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,74 promila. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu od 1327 eura i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 154 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila