Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/brzina1.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 139 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h  

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 18. do 20. studenog na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđena su 323 prekršaja, a od toga se 11 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 66 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 50 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 12 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 54-godišnjeg vozača osobnog automobila u Slunju, a iznosila je 2,41 promil.
 
Danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 22-godišnjak kojeg su jučer 20. studenog u jutarnjim satima policijski službenici kontrolirali u naselju Broćanac, općina Rakovica. Utvrdili su da muškarac upravlja osobnim automobilom gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,45 promila te da se zaustavio na prometnoj traci i vozilom ometao normalan tok prometa. Također, prilikom postupanja policije, vrijeđao je policijske službenike. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 11.054 kune i četiri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 139 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila