Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/prometna_policija_1.jpg

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,62 promila

Foto: ilustracija
 
Tijekom proteklog vikenda od 11. do 13. studenog na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđena su 292 prekršaja, a od toga se 23 prekršaja odnose na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 64 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 59 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te šest na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,62 promila.
 
Na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 59-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist kojeg su jučer policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u Karlovcu. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristi sigurnosni pojas. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 40 dana uvjetno na 12 mjeseci i novčanu kaznu od 1000 kuna.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 158 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Pisane vijesti | Promet i vozila