Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Provedene preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene su na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 4. do 6. studenog na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja. Ujedno, u petak 4. studenog, na autocesti A1 (Zagreb – Split), odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor u prometu.

Prilikom provođenja svih aktivnosti utvrđeno je 470 prekršaja, a od toga se 17 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 119 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 106 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te devet na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Prilikom nadzora, policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 12 vozila, od čega su na sedam vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a na četiri vozila utvrđeni su opasni nedostaci. Iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno je devet prekršaja.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 1,95 promila.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 87 km/h na državnoj cesti D1 u mjestu Blagaj, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila