Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda od 23. do 24. srpnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je ukupno 269 prekršaja, a od toga se 25 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 146 na brzinu, 11 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 10 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača u Karlovcu, a iznosila je 2,39 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 156 km/h na autocesti A1, na dijelu gdje je ograničenje 100 km/h, a vozilom je upravljao 40-godišnji državljanin Poljske.
 
Jučer, 24. srpnja na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 37-godišnjak koji je 23. srpnja zaustavljen u mjestu Belajske Poljice te je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,51 promila i odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 20.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseci.

Pisane vijesti | Promet i vozila