Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda od 24. do 26. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je ukupno 289 prekršaja, a od toga se 15 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 102 na brzinu, 48 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 22 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 25. lipnja kod 29-godišnjeg vozača u Donjem Pokupju u Karlovcu, a iznosila je 1,56 promila. Naime, muškarac osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, upravljao je i vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te nije postupio po zahtjevima i naredbama policijskih službenika koji su ga zaustavljali. On je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 28.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 90 km/h u mjestu Jarnevići, općina Ribnik na državnoj cesti D-6, na dijelu gdje je ograničenje 50 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila