Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Tijekom proteklog vikenda utvrđeno je 287 prekršaja, a 39-godišnji vozač je zbog prekršaja u prometu doveden na nadležni sud

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 17. do 19. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 287 prekršaja, a od toga se 12 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 120 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 55 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 21 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ogulinu, a iznosila je 2,71 promil.
 
Nadalje, jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 39-godišnjak  kojeg su u subotu 18. lipnja policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u Ogulinu. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,03 promila i s isteklom prometnom dozvolom. Nakon toga su mu policijski službenici oduzeli registarske pločice i odredili mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilom uz oduzimanje vozačke dozvole .

Nakon nekoliko sati, policijski službenici su u Ogulinu ponovno zatekli u prometu i kontrolirali navedenog 39-godišnjaka te su utvrdili da upravlja neregistriranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,71 promil u vrijeme prethodno određene mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 29.000 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 89 km/h na državnoj cesti DC 23, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.

Pisane vijesti | Promet i vozila