Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/brzina1.jpg

Od utvrđenih 329 prekršaja, 170 se odnosi na prekoračenje brzine kretanja vozila

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 8. do 10. travnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 329 prekršaja, a od toga se 26 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 170 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 32 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 16 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Jučer 10. travnja na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 42-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist kojeg su jučer policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u Karlovcu. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,90 promila što je ujedno i najveća izmjerena koncentracija alkohola tijekom proteklog vikenda. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 10.000 kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 99 km/h na državnoj cesti DC 1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila