Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/brzina1.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 136 km/h na državnoj cesti DC 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.  

Foto: ilustracija 

Tijekom proteklog vikenda od 25. do 27. ožujka na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 269 prekršaja, a od toga se pet prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 149 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 25 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 12 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ogulinu, a iznosila je 1,95 promila.
 
Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 32-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist koji je u subotu 26. ožujka u naselju Jelaši u Karlovcu prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Policijski službenici su utvrdili da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,91 promil. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 16.500 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 136 km/h na državnoj cesti DC 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila