Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 109 km/h na državnoj cesti DC 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h

Foto. ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 25. do 27. veljače na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 339 prekršaja, a od toga se devet prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 152 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 38 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 16 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ogulinu, a iznosila je 1,33 promila.
 
U petak 25. veljače policijski službenici su na graničnom prijelazu Maljevac, na izlazu iz Republike Hrvatske, utvrdili da osobnim automobilom bosansko hercegovačkih registarskih oznaka u vrijeme zabrane korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske upravlja 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U subotu 26. veljače uz optužni prijedlog doveden je na nadležni Općinski sud koji mu izrekao novčanu kaznu od 10.000 kuna i zabranu korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.
 
Nadalje, jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kojeg su 26. veljače, u večernjim satima, policijski službenici zaustavili u naselju Mrežnički Varoš, Duga Resa i utvrdili da upravlja osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 109 km/h na državnoj cesti DC 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila