Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/promet_koronavirus_MUP_8611.jpg

Najviše prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine kretanja vozila, ali i na nekorištenje sigurnosnog pojasa

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 18. do 20. veljače na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.                                                   

Tom prilikom utvrđeno je 439 prekršaja, a od toga se 15 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 140 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 115 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 16 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 68-godišnjaka u Karlovcu i iznosila je 2,06 promila, a najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 102 km/h u mjestu Ribnik, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

U petak, 18. veljače, na autocesti A-1, odmorište Draganić, u smjeru Zagreba, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor prometa.

Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela. 

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 187 prekršaja iz nadležnosti rada policije, dok je iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno šest prekršaja. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 18 vozila. Kod 13 vozila utvrđeni su veći tehnički nedostaci, a kod dva vozila opasni tehnički nedostaci.

Podsjećamo, prilagodite vožnju uvjetima i stanju na kolniku, poštujte ograničenja brzine, a prilikom svake vožnje, obavezno i bez iznimke sve osobe u automobilu obavezno moraju koristiti sigurnosni pojas!

 

Pisane vijesti | Promet i vozila