Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/stop_policija.jpg

Tijekom vikenda na području Policijske uprave karlovačke utvrđena su 402 prekršaja

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 11. do 13. veljače na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđena su 402 prekršaja, a od toga se 22 prekršaja odnose na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 209 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 37 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 18 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Jučer 13. veljače, u večernjim satima, policijski službenici su u naselju Grabovac, općina Rakovica, postupali prema 59-godišnjaku za kojeg su utvrdili da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,19 promila što je ujedno i najveća koncentracija alkohola izmjerena ovaj vikend. Nakon što su ga uočili, policijski službenici su ga uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti i isključiti iz prometa, međutim vozač se oglušio, nastavio kretati te se naknadno zaustavio. Prilikom postupanja policije, muškarac je odbio dati svoje dokumente, počeo ih vrijeđati te se pokušao udaljiti. Zbog počinjenih prekršaja, protiv 59-godišnjaka nadležnom sudu bit će podnijet optužni prijedlog.
 
Također su jučer na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena dvojica muškaraca koji su u večernjim satima 12. veljače zatečeni u činjenu prometnih prekršaja. Policijski službenici su u naselju Belajske Poljice, općina Barilović, utvrdili da 43-godišnjak upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 0,82 promila. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 15 000 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Ujedno, policijski službenici su i u naselju Gornje Pokupje, Ozalj, utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravlja 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pod utjecajem alkohola od 2,16 promila. Nadležni sud izrekao mu je mu je novčanu kaznu od 10 000 kuna i zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 162 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila