Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda od 4. do 6. veljače na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 268 prekršaja, a od toga se 14 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 124 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 27 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te osam na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 38-godišnjaka kojeg su policijski službenici u večernjim satima 5. veljače zaustavili na području Draganića dok je upravljao osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 2,11 promila. Vozač, koji je ujedno višestruki počinitelj prometnih prekršaja, je jučer 6. veljače uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 50 dana uvjetno i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Također, danas 7. veljače na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je još jedan višestruki počinitelj prometnih prekršaja, 38-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je 6. veljače za vrijeme zabrane upravljanja vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao vozilom karlovačkih registarskih oznaka. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna  i 15 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 95 km/h u mjestu Blagaj, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila