Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/brzina1.jpg

Najveći broj utvrđenih prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine kretanja vozila

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 28. do 30. siječnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđen je 231 prekršaj, a od toga se 4 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 112 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 21 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 22 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 35-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine kojeg su policijski službenici u večernjim satima 29. siječnja zaustavili na području općine Vojnić dok je upravljao osobnim vozilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,23 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. Jučer 30. siječnja uz optužni prijedlog doveden je na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 20 000 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriju Republike Hrvatske.
 
Nadalje, danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog također doveden i 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kojeg su jučer 30. siječnja, u večernjim satima, policijski službenici zaustavili u Karlovcu i utvrdili da upravlja osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,27 promila. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 5 000 kuna i zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 141 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila