Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policajac_promet1.jpg

Recidivist kažnjen zatvorom, novčanom kaznom i zabranom upravljanja

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 14. do 16. siječnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđen je 261 prekršaj, a od toga se 20 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 82 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 34 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 16 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ogulinu, a iznosila je 2,59 promila.

Zatim, danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 27-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist. Policijski službenici su ga sinoć zaustavili u Dugoj Resi i utvrdili da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom i pod utjecajem alkohola od 0,72 promila. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu od 5000 kuna i devet mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 102 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h, a osobnim automobilom upravljala je 29-godišnjakinja.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila