Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Recidivist kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 26. do 28. studenog na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 179 prekršaja, a od toga se 15 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 34 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 21 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te osam na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je jučer 28. studenog kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ozlju, a iznosila je 2,60 promila. S obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prekršaja tzv. recidivisti, danas su ga policijski službenici uz optužni prijedlog doveli na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 15 000 kuna  i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 81 km/h na državnoj cesti DC 3, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.
 

Stranica