Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/brzina1.jpg

Od utvrđenih 249 prekršaja, 173 prekršaja se odnose na prekoračenje brzine kretanja vozila

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 1. do 3. listopada na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 249 prekršaja, a od toga se 3 prekršaja odnose na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 173 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 20 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 5 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Nadalje, danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 58-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist. Jučer navečer policijski službenici zaustavili su ga u Karlovcu i utvrdili da upravlja osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,94 promila što je ujedno i najveća izmjerena  koncentracija alkohola tijekom proteklog vikenda te također nije koristio sigurnosni pojas. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 108 km/h na državnoj cesti DC 1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h, a osobnim automobilom upravljao je 40-godišnjak.

Pisane vijesti | Promet i vozila