Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/regulacija_prometa.jpg

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 51-godišnjeg vozača automobila u Dugoj Resi, a iznosila je 4,09 promila

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 18. do 20. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 399 prekršaja, a od toga se 28 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 154 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 65 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 18 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka koji je jučer 20. lipnja u večernjim satima zaustavljen u Dugoj Resi, a iznosila je 4,09 promila. Danas je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 12.800 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 195 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h, a osobnim automobilom upravljao je 56-godišnji državljanin Austrije.

Nadalje, jučer su na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena dvojica višestrukih počinitelja prekršaja tzv. „recidivisti“ koji su u subotu 19. lipnja u večernjim satima kontrolirani u prometu. Policijski službenici su u Slunju utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,00 promila upravlja 27-godišnjak. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 10.000 kuna i osam mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom. Također su i u naselju Belavići u Dugoj Resi utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih upravlja 70-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena, bez ijednog osobnog dokumenta te se ujedno odbio i testirati na prisutnost alkohola u organizmu. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 26.900 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila