Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policajac_promet1.jpg

Utvrđeno je ukupno 539 prekršaja od kojih se čak 304 prekršaja odnose na brzinu

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 19. do 21. ožujka na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je ukupno 539 prekršaja, a od toga se 16 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 304 na brzinu, 63 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 29 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača u Karlovcu, a iznosila je 2,43 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 169 km/h na autocesti A1 i to na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.
 
U odnosu na najveću izmjerenu koncentraciju alkohola policijski službenici su jučer 21. ožujka u Karlovcu utvrdili da neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,43 promila upravlja 52-godišnjak. On je danas 22. ožujka uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud  gdje mu je izrečena mjera zadržavanja od 15 dana. Ujedno, prilikom policijskog postupanja u vozilu se nalazio 43-godišnji vlasnik vozila za kojeg je utvrđeno da je osobno vozilo dao na upravljanje osobi koja nema položen vozački ispit te da nije produljio valjanost prometne dozvole niti je sklopio ugovor o osiguranju za predmetno vozilo. Zbog počinjenih prekršaja protiv 43-godišnjaka će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog. 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila