Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_4.jpg

Provedenom akcijom u prometu od 22. do 24. svibnja na području Policijske uprave karlovačke utvrđen 441 prekršaj

Tijekom proteklog vikenda od 22. do 24. svibnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđen je ukupno 441 prekršaj, a od toga se 18 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 252 na brzinu, 86 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 14 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 70-godišnjeg vozača u Karlovcu, a iznosila je 2,30 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 123 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h.
 
Danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 45-godišnjak koji je 24. svibnja u Dugoj Resi upravljao vozilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,62 promila. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Također je utvrđeno da mu je isteklo važenje prometne dozvole, a za što će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila