Rezultati 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila odnosno Speed Marathona

Slika /PU_KA/PU_info/2022/ROADPOL_24satni_nadzor_brzine_2403.2022/20220218_Logo_Speed_Marathon_OK_24_March_C-01.jpg

Tijekom nadzora utvrđeno je 168 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila

Foto: ROADPOL

Jučer 24. ožujka na području Policijske uprave karlovačke, kao i na ostalim područjima Hrvatske i Europe proveden je 24-satni nadzor brzine kretanja vozila odnosno Speed Marathon. Akcija je provedena temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe.

Za provođenje ove aktivnosti policija je prikupljala prijedloge građana za lokacije nadzora brzine. Policijskoj upravi karlovačkoj građani su dostavili 25 prijedloga te su svi usvojeni, a na ukupno 69 lokacija na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke proveden je nadzor brzine kretanja vozila.

Tom prilikom utvrđeno je 168 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila na autocesti A1 bila je 147 km/h, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h dok je na državnoj cesti bila 95 km/h na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

Skrećemo pažnju da je prevelika brzina glavni uzrok smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama. O vama ovisi želite li ostati živi i sačuvati živote drugih.

Pisane vijesti | Promet i vozila