Razriješeno kazneno djelo razbojništva nad 76-godišnjakom

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/odora_policija.jpg

Uz kaznenu prijavu 21-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a potom doveden i u nadležno državno odvjetništvo  

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Ogulin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Razbojništvo i Prisila prema službenoj osobi.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem mladića se sumnjiči da je u mjestu Gornje Dubrave, Ogulin, 31. siječnja ušao u kuću 76-godišnjaka te uz fizičku prisilu od njega otuđio mobitel i novac u vrijednosti većoj od 8000 eura. Nakon počinjenja kaznenog djela, osumnjičenog su policijski službenici uz uporabu svjetlosnih signala pokušali zaustaviti na području općine Brinje, međutim on je u namjeri bježanja svojim vozilom udario u policijsko vozilo te se udaljio. Poduzetim mjerama i radnjama 21-godišnjak je naknadno pronađen na području općine Plaški te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Razbojništvo i Prisila prema službenoj osobi, 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden i u nadležno državno odvjetništvo.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon