Razriješene teške krađe i krađa

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Policijski službenici dovršili su nekoliko odvojenih kriminalističkih istraživanja za što je osumnjičeno više osoba

Foto: ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana da je 36-godišnjak 13. listopada 2021. u Generalskom Stolu provalio u kuću koju koristi 34-godišnjak te otuđio vatreno oružje u vrijednosti od oko 20.000 kuna, a prilikom izvršenja kaznenog djela pomagao mu je 27-godišnjak. Obojica osumnjičenika kazneno su prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu, a 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te doveden i u nadležno državno odvjetništvo.
 
Za kazneno djelo teške krađe koje je počinjeno na području općine Barilović od 7. do 10. prosinca 2022. osumnjičen je 32-godišnjak. Muškarca se sumnjiči da je provalio u vikend kuću 61-godišnjaka od kuda je otuđio suhomesnate proizvode, alkoholna pića, razne kućanske potrepštine i drugo u vrijednosti većoj od 2000 kuna. Osumnjičeni muškarac je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden u nadležno državno odvjetništvo.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u trgovini u Ogulinu osumnjičene su četiri ženske osobe. Djevojku u dobi od 18 godina sumnjiči se da je 8. prosinca 2022. iz trgovine u Ogulinu zajedno s još tri ženske osobe stare 39, 41 i 52 godine otuđila razne artikle u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon