Razriješena serija kaznenih djela imovinskih delikata na području Žakanja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i razbojništva proveli kriminalističko istraživanje nad dvoje državljana Slovenije u dobi od 43 i 29 godina.

Foto: ilustracija

Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su zajedno u razdoblju od 29. svibnja do 27. lipnja na području općine Žakanje provalili u tri vikend kuće i jednu obiteljsku kuću, a 43-godišnjak samostalno u još jednu obiteljsku kuću. Tom prilikom iz jedne kuće nisu ništa otuđili, dok su u ostalim slučajevima vlasnicima otuđili razni nakit, prehrambene proizvode, alkoholna i bezalkoholna pića, kućne potrepštine i drugo te im ukupno pričinili materijalnu štetu veću od 10.000 kuna.

Ujedno, 43-godišnjaka se sumnjiči da je u večernjim satima 26. lipnja došao do kuće 87-godišnjakinje na području općine Žakanje  te joj u kući uz uporabu tjelesne snage s tijela otuđio nakit, a potom iz kuće i alkoholno piće.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i jednog kaznenog djela teške krađe u pokušaju protiv oboje osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava. Također, kaznena prijava bit će podnesena i protiv 43-godišnjaka za kazneno djelo razbojništva.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon