Razriješena kaznena djela razbojničke krađe u trgovačkim centrima

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima starim 21 i 19 godina, koji su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojničke krađe u trgovačkim centrima u gradskoj četvrti Grabrik i Novi Centar u Karlovcu, 4. kolovoza. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem 21-godišnjaka se sumnjiči da je iz trgovačkog centra u gradskoj četvrti Novi Centar pokušao otuđiti više prehrambenih artikala u čemu ga je spriječio zaštitar koji ga je prilikom bijega sustigao i uspio zadržati ruksak s otuđenim stvarima. Tom prilikom, s ciljem da zadrži otuđene stvari, 21-godišnjak je udario zaštitara i pobjegao te ja naknadno pronađen.
Ujedno, 19-godišnjaka se sumnjiči da je u trgovačkom centru u gradskoj četvrti Grabrik,  otuđio alkoholno piće, no kako ga je tom prilikom uočila zaštitarka i pokušala spriječiti u bijegu, on ju je udario, odgurnuo i pobjegao u nepoznatom smjeru. 
Obojica osumnjičenika ubrzo su uhićeni i nad njima je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojničke krađe provedeno kriminalističko istraživanje te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđena je kaznena prijava.        
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon