Razriješena kaznena djela na području Karlovca

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Za počinjenje kaznenih djela osumnjičeni su 42-godišnjak i 62-godišnjak 

Foto: ilustracija 

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić dovršili su dva odvojena kriminalistička istraživanja i to nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe te nad 62-godišnjakom kod kojeg je pronađeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva. 

Naime, kriminalističkim istraživanjem 42-godišnjaka se sumnjiči da je 19. ožujka provalio u garderobne ormare u prostorijama trgovačkog društva u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu i dvojici muškarca otuđio ručni sat, dioptrijske naočale i drugo u vrijednosti većoj od 90 eura.

Protiv osumnjičenog 42-godišnjaka će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.
 
Drugim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 62-godišnjak u stanu u gradskoj četvrti Turanj u Karlovcu, posjedovao 389 komada raznog streljiva, ručnu bombu, prerađenu pušku i pištolj – olovku.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv 62-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nadležnom sudu i optužni prijedlog.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon