Razriješena kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Slika PU_KA/MUP_slike/uhicenik05.jpg

Dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje koje je provedeno u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, a zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela za koje se progoni po službenoj dužnosti od strane odgovornih osoba jednog sportskog kluba iz Karlovca, te povezanih sportskih udruga i jednog trgovačkog društva koje je vodilo poslovne knjige kluba.  Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je šest odgovornih osoba (u dobi od 40 do 66 godina) trgovačkog društva s područja Karlovca i povezanih sportskih udruga iz Karlovca počinilo više kaznenih djela utaje poreza ili carine, neisplate plaće, krivotvorenja službene isprave, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, na način da su u razdoblju od 30. travnja 2008. godine do 26. travnja 2011. godine poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa u ime sportskog kluba, čime su oštetili državni proračun za najmanje 1.328.055,61 kuna. Ujedno za naprijed navedena kaznena djela sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela odgovorne su i spomenute pravne osobe.  Danas, tijekom jutra tri osumnjičene osobe stare 54 i 40 godina uz kaznenu prijavu predane su pritvorskom nadzorniku, a tijekom dana bit će dovedeni i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.  

Foto: ilustracija

Dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje koje je provedeno u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, a zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela za koje se progoni po službenoj dužnosti od strane odgovornih osoba jednog sportskog kluba iz Karlovca, te povezanih sportskih udruga i jednog trgovačkog društva koje je vodilo poslovne knjige kluba.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je šest odgovornih osoba (u dobi od 40 do 66 godina) trgovačkog društva s područja Karlovca i povezanih sportskih udruga iz Karlovca počinilo više kaznenih djela utaje poreza ili carine, neisplate plaće, krivotvorenja službene isprave, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, na način da su u razdoblju od 30. travnja 2008. godine do 26. travnja 2011. godine poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa u ime sportskog kluba, čime su oštetili državni proračun za najmanje 1.328.055,61 kuna. Ujedno za naprijed navedena kaznena djela sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela odgovorne su i spomenute pravne osobe.

Danas, tijekom jutra tri osumnjičene osobe stare 54 i 40 godina uz kaznenu prijavu predane su pritvorskom nadzorniku, a tijekom dana bit će dovedeni i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.



Stranica