Razriješena kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Slika PU_KA/MUP_slike/policajac02.jpg

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i u suradnji s njima, nad 37-godišnjom hrvatskom državljankom proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje zbog kaznenih djela neisplate plaće, povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 37-godišnjakinja je osumnjičena da je u razdoblju od 2009. do 2012. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva s šireg dugoreškog područja, s ciljem izbjegavanja plaćanja doprinosa iz plaća zaposlenika sukladno zakonskim obvezama, propustila obračunati doprinose čime su oštećeni fondovi i državni proračun za više od 155.000 kuna. Također, 37-godišnjakinja je osumnjičena i da u istom razdoblju nije vodila poslovne knjige i evidencije trgovačkog društva sukladno odredbama Zakona o računovodstvu i Općem poreznom zakonu, a kada je njeno trgovačko društvo postalo nesposobno za plaćanje obveza, sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima propustila je pokrenuti stečajni postupak. Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu protiv osumnjičene je proslijeđeno posebno izvješće.

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i u suradnji s njima, nad 37-godišnjom hrvatskom državljankom proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje zbog kaznenih djela neisplate plaće, povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 37-godišnjakinja je osumnjičena da je u razdoblju od 2009. do 2012. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva s šireg dugoreškog područja, s ciljem izbjegavanja plaćanja doprinosa iz plaća zaposlenika sukladno zakonskim obvezama, propustila obračunati doprinose čime su oštećeni fondovi i državni proračun za više od 155.000 kuna.

Također, 37-godišnjakinja je osumnjičena i da u istom razdoblju nije vodila poslovne knjige i evidencije trgovačkog društva sukladno odredbama Zakona o računovodstvu i Općem poreznom zakonu, a kada je njeno trgovačko društvo postalo nesposobno za plaćanje obveza, sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima propustila je pokrenuti stečajni postupak.

Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu protiv osumnjičene je proslijeđeno posebno izvješće.

 



Stranica