Razriješena dva razbojništva

Slika PU_KA/MUP_slike/uhicenik01.jpg

 Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Duga Resa proveli su i dovršili kriminalistička istraživanja vezana za dva kaznena djela razbojništva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se trojicu hrvatskih državljana (26, 21 i 23 godine) sumnjiči da su 11. travnja osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka došli u Generalski Stol, gdje je 21-godišnjak dao sjekiru 26-godišnjaku koji je maskiran ušao u poslovnicu pošte i uz prijetnju tom sjekirom od zaposlenice otuđio više tisuća kuna, nakon čega su se osumnjičenici zajedno udaljili iz Generalskog Stola. Brzom intervencijom policije oni su pronađeni u mjestu Veljun i uhićeni.

Ujedno, kriminalističkim istraživanjem dvojicu osumnjičenika (26 i 21 godina) sumnjiči se da su 6. travnja u noćnim satima pozvonili na vrata stana 75-godišnjaka u Dugoj Resi i ušli u stan te od istog uz uporabu tjelesne snage i nadražujućeg spreja otuđili nakit u vrijednosti od više tisuća kuna te ga lako ozlijedili.

Zbog sumnje u počinjena kaznena djela razbojništva sva trojica osumnjičenika su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku a potom dovedeni i na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.
 



Stranica