Računalna prijevara

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/internet.jpg

Podsjećamo građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka

Foto: ilustracija

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 41-godišnjakinje o računalnoj prijevari. Putem jednog Internet oglasnika objavila je prodaju dječje opreme nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i zatražila podatke s njezine bankovne kartice radi novčane uplate koje joj je 41-godišnjakinja i dala. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je s njenog računa u više navrata skinut novčani iznos veći od 14.000 kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.
 
Podsjećamo građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka. Pozivamo ih da budu oprezni i da preko Interneta ili telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja ili osobe koja ih kontaktira, te da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome obavijeste policiju na broj 192, kao i izdavatelja kartice radi sprječavanja neželjene transakcije.
 
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara možete saznati na stranicama Ravnateljstva policije https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon