PU karlovačka sudjelovala na čitateljskom maratonu

Slika PU_KA/PU_info/2018/Citateljski_maraton_23_10_2018/naslovnica 1.jpg

Foto: ilustracija

Na cijelom području Republike Hrvatske, u knjižnicama, školama, vrtićima, domovima umirovljenika i na otvorenim prostorima 23. listopada održana je akcija čitateljski maraton, s ciljem popularizacije čitanja, a koju posebice kod djece treba razvijati od najmlađih dana. 
Policijska uprava karlovačka, na poziv Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Karlovac, pridružila se obilježavanju Dana posvećenog cjelodnevnom čitanju. Tom prilikom policijska službenica za prevenciju PU karlovačke, na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta, čitala je strip Izbacite uljeza koji kroz dogodovštine glavnih likova brata i sestre Mirkeca i Mirnice (jabuka i kruška), gospođice Sigurnice (banana) i gospodina Povjerenka (grožđe), djecu podučavaju o pravilima ponašanja pri susretu s nepoznatim stvarima te slikovnicu o prometnim znakovima Šuma znakova. Način na koji su doživjeli pročitani tekst djeca su slikovito prenijela na papir te svojim likovnim izričajem pokazali koliko su pozorno slušali pročitani tekst.
Na završetku čitanja djeci su podijeljene bojanke Sigurno u prometu, privjesak s likom policajca i bedž Poštujte naše znakove
 



Pisane vijesti