PU karlovačka provela je interaktivnu radionicu „Sigurnost na vodi“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Prevencija_Foginovo_298.2023/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija je ovom aktivnošću željela postići svijest o sigurnom i odgovornom kupanju

Foto: PU karlovačka
 
Policijska uprava karlovačka je u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, danas, 29. kolovoza, održala interaktivnu radionicu na vodi za djecu. Cilj ove radionice, odnosno edukacije je upoznati djecu i odrasle s opasnostima i rizicima koje rijeka može donijeti.
 
Radionicu su održali ronioci Interventne jedinice policije i policijska službenica za nadzor, planiranje i prevenciju Policijske uprave karlovačke na gradskom kupalištu u Karlovcu, na rijeci Korani. Edukativnom radionicom djeca su upoznata s time kako biti siguran na vodi i pod vodom te su tom prilikom naučili i najosnovnija znanja i vještine održavanja na vodi. Upoznata su i sa sadržajem dna rijeke jer im je omogućen zaron uz nadzor instruktora ronjenja. Također su im prezentirane vježbe disanja i podvodni znakovi za komuniciranje. Ovu aktivnost cijelo vrijeme pratila je i spasilačka služba. 
 
Radionicom smo željeli postići svijest o sigurnom i odgovornom kupanju te upoznavanje s rijekama koje mogu biti opasne osobito prilikom porasta vodostaja, a ujedno pokazati kako plivanje i kupanje u rijekama može biti sigurna zabava za mlade.
 
Iako je kraj ljeta, i dalje vrijede savjeti:
- ne skačite u vodu s mjesta koja nisu uređena za skakanje ili je skakanje zabranjeno,
- ne ulazite u vodu pod utjecajem alkohola ili droga,
- izbjegavajte plivati sami,
- djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez nadzora roditelja ili druge odrasle osobe, imajte stalni nadzor nad djetetom jer se ono može utopiti i u plitkoj vodi,
- neplivači ili osobe koje slabije plivaju - obavezno koristite pomagala za plivanje, uz nadzor dobrih plivača,
- ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah pružite ili potražite pomoć - pozovite pomoć na 112 ili 192!
 

Pisane vijesti