Provodimo pojačani nadzor u prometu na tzv. „četiri ubojice u prometu“

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/regulacija_prometa.jpg

Policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, ali i drugih prekršaja

Foto: ilustracija
 
U nedjelju 13. lipnja, na području Policijske uprave karlovačke policija će provoditi pojačani nadzor u prometu kako bi spriječila i sankcionirala prekršaje vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji, ali i drugih prekršaja.
 
Na području Republike Hrvatske tijekom 2020. godine u prometu je stradalo 237 osoba, a od tog broja, u osobnim automobilima poginulo je 126 osoba od kojih 60 osoba ili 47,6% nije koristilo sigurnosni pojas. U prva četiri mjeseca 2021. godine od 31 smrtno stradale osobe u osobnim automobilima, 19 osoba ili 61,3% nije koristilo sigurnosni pojas. Stoga pozivamo sve osobe koje se nalaze u automobilima da koriste sigurnosni pojas.
 
Ovom akcijom policijski službenici Policijske uprave karlovačke nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja tzv. četiri ubojice u prometu, ali i drugih prekršaja. Aktivnost će biti usmjerena i na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja- recidivistima.
 
Vozače još jednom podsjećamo da u vožnji budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje, ne koriste mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku) te poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu vozila stanju kolnika i osobinama ceste. Vožnja pod utjecajem alkohola ne može biti opravdana, te takvom vožnjom vozači ne dovode samo sebe u opasnost, već i ostale sudionike u prometu.


 

Pisane vijesti | Promet i vozila