Provedena edukacija o sigurnosti na Internetu i društvenim mrežama

  • Slika /PU_KA/PU_info/2020/Edukacija_sigurnost_na_Internetu/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Edukacija je provedana u cilju smanjenja nasilja preko Interneta i poticanja mladih na sigurno korištenje Interneta i društvenih mreža

Foto: PU karlovačka, Knjižnica za mlade Karlovac

Internet i suvremena informatička dostignuća postaju sve privlačniji djeci i mladima zbog niza zanimljivih sadržaja i mogućnosti koji im pruža. Djeca i mladi Internet i mobitel doživljavaju kao pozitivne i produktivne medije i sastavni su dio njihovog svakodnevnog života, njihove međusobne virtualne komunikacije.

Iako tehnologija ima mnogo prednosti i omogućava kvalitetu života i međusobnu komunikaciju, ali ako se ne koristi na primjeren način i vodeći strogo računa o sigurnosti i zaštiti svih uključenih može imati i neke negativne posljedice.     

Za mlade jedna od posljedica može biti izloženost nasilju preko Interneta. Ovaj oblik nasilja događa se u virtualnom svijetu i zbog toga ga je teže prepoznati. Edukacijom mladih i roditelja nastojimo ukazati na ovaj problem, da dijete ili mlada osoba može biti izložena različitim oblicima nasilja, da u tome mogu sudjelovati i druga djeca, vršnjaci kao zlostavljači te da na svaki oblik takovog nasilja treba reagirati i isto zaustaviti. Posljedice nasilja putem Internata mogu biti daleko veći od međuvršnjačkog nasilja u stvarnim situacijama jer poprima daleko veću i širu publiku od one stvarne. 

U cilju smanjenja nasilja preko Interneta i poticanje mladih na sigurno korištenje Interneta i društvenih mreža, povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta policijska službenica Ureda načelnika, Policijske uprave karlovačke, Anita Gračan  održala je  edukativno predavanje u Knjižnici za mlade, Karlovac. Predavanje na temu: Sigurnost na internetu  i društvenim mrežama održano je učenicima 7. razreda Osnovne škole Banija. 

Također je predavanje na temu Sigurno na internetu održano i roditeljima učenika 5. razreda Osnovne škole Grabrik.   
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica