Propuštanjem dužnosti i nadzora oštetio RH za više od dva milijuna kuna

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija03.jpg

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu policijski službenici Policijske uprave karlovačke sproveli su kriminalističko istraživanje u kojem su utvrdili da je 45-godišnji Karlovčanin kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Karlovca u vremenu od 14. studenog 2009. godine do 9. svibnja ove godine omogućio da trgovačko društvo bez posebnih odobrenja neovlašteno raspolaže i u proizvodnji potroši veću količinu uskladištene sirovine što je suprotno zaključenom ugovoru o uskladištenju roba. S obzirom da 45-godišnjak kao odgovorna osoba u predviđenom roku nije osigurao vraćanje niti plaćanje utvrđenog manjka on je na opisani način počinio kazneno djelo iz čl. 27. Zakona o strateškim robnim zalihama čime je trgovačkom društvu iz Karlovca, a na štetu RH pribavljena nezakonita imovinska korist veća od dva milijuna kuna. Protiv Karlovčana i trgovačkog društva kao pravne osobe Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće.  

Foto: ilustracija

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu policijski službenici Policijske uprave karlovačke sproveli su kriminalističko istraživanje u kojem su utvrdili da je 45-godišnji Karlovčanin kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Karlovca u vremenu od 14. studenog 2009. godine do 9. svibnja ove godine omogućio da trgovačko društvo bez posebnih odobrenja neovlašteno raspolaže i u proizvodnji potroši veću količinu uskladištene sirovine što je suprotno zaključenom ugovoru o uskladištenju roba.
S obzirom da 45-godišnjak kao odgovorna osoba u predviđenom roku nije osigurao vraćanje niti plaćanje utvrđenog manjka on je na opisani način počinio kazneno djelo iz čl. 27. Zakona o strateškim robnim zalihama čime je trgovačkom društvu iz Karlovca, a na štetu RH pribavljena nezakonita imovinska korist veća od dva milijuna kuna. Protiv Karlovčana i trgovačkog društva kao pravne osobe Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće.



Stranica