Prometna policija provela preventivnu aktivnost „Oprez, biciklisti u prometu“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Oprez_biciklisti_u_prometu/1.jpg
  • Slika

Cilj ove preventivne aktivnosti je ukazati na početak biciklističke sezone i prisutnost sve većeg broja biciklista u prometu

Foto: PU karlovačka

U subotu 14. svibnja Postaja prometne policije Karlovac u suradnji s biciklističkim udrugama i klubovima s područja grada Karlovca organizirala je i provela preventivnu aktivnost Oprez, biciklisti u prometu!!!. 

U sklopu preventivne aktivnosti zainteresirani građani imali su priliku registrirati svoje bicikle, a na što se je određeni broj građana i odlučio. 

Nakon okupljanja u Radićevoj ulici u Karlovcu ulicama grada Karlovca krenula je zajednička promotivna vožnja biciklista pod pratnjom policije i biciklističke policijske ophodnje Postaje prometne policije Karlovac.

Cilj ove preventivne aktivnosti je ukazati na početak biciklističke sezone i prisutnost sve većeg broja biciklista u prometu s dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, kako bi i na taj način pokušali podići razinu sigurnosti navedene kategorije sudionika u prometu na još višu razinu, a samim time i dovesti do smanjenja prometnih nesreća u kojima isti sudjeluju i samog stradavanja biciklista u prometu.

U prometnim nesrećama na području Policijske uprave karlovačke tijekom 2021. godine  smrtno je stradalo dvoje biciklista, stoga vozače bicikala podsjećamo da se ne voze u zabranjenom smjeru, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere da li ga mogu prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige jer je to u interesu njihove vlastite sigurnosti.

Pisane vijesti | Promet i vozila