Program prometne kulture za najmlađe proveden u Dugoj Resi

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Jumicar Duga Resa Svibanj 2024/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj ove aktivnosti je kod najmlađih razviti svijest o opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa, te stvarati generacije opreznijih i sigurnijih sudionika

Foto: Jumicar

Jedan od edukacijskih koncepata koji je namijenjen za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta o sigurnosti u cestovnom prometu, Program prometne kulture za najmlađe, održan je u utorak 7. svibnja u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi. Edukaciji su sudjelovali učenici drugih razreda matične škole i područnih škola Bosiljevo i Grabrk te gostujuća škola Osnovna škola Vladimir Nazor, Duga Resa. Edukacija se provodi kako bi se stekle vještine i znanja za sigurno sudjelovanje u prometu, ali i preuzimanje odgovornosti, te učenju, odnosno uočavanju  opasnosti i pravilnim reakcijama u kriznim situacijama.
 
Ovu preventivnu aktivnosti Policijska uprava karlovačka provodi u suradnji s tvrtkom Jumicar, a osim policijskih službenika Policijske uprave karlovačke i Postaje prometne policije Karlovac, sudjelovali su i predstavnici Karlovačke županije, Gradskog društva Crvenog križa Duga Resa, Crvenog križa Duga Resa, zatim Vatrogasne zajednice Grada Duga Resa i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Duga Resa.
 
Nakon odslušanog teorijskog dijela gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, u praktičnom dijelu edukacije imali su priliku na prometnom poligonu (simulaciji stvarnog prometa) samostalno upravljati vozilima za obuku na električni pogon te iz perspektive vozača uočiti sve opasnosti cestovnog prometa .
 
Na praktičnom dijelu programa učenici su u pravim mini električnim automobilima imali priliku stisnuti gas i okušati se u ulozi vozača, doživjeti prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja odnosno na jedinstven način su učili o sigurnosti u prometu.
 
Cilj ove aktivnosti je kod najmlađih razviti svijest o opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa, te stvarati generacije opreznijih i sigurnijih sudionika. Djeca se educiraju o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu te podučavaju kako prepoznati i reagirati na opasnosti u prometu.

Pisane vijesti | Promet i vozila