Pripadnici ATJ Lučko ponovno u akciji spašavanja migranata

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Pripadnici_ATJ_Lucko_ponovno_u_akciji_spasavanja_migranata/25-11-000-C.jpg
  • Slika
  • Slika

Brzom intervencijom policije ponovno su spašeni životi migranata

FOTO: ATJ Lučko - snimka s mobilnog uređaja   

Policijski službenici ATJ Lučko koji na  području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju  nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara su jutros - 25.  studenog -  kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici s Republikom  Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali  preko rijeke nezakonito preći državnu granicu u pravcu Republike  Slovenije.
 
U rijeci su uočili više osoba kojima je  prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno  ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i  spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć.  Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na  sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su  tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni.
 
Policijska uprava karlovačka provodi  kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i  boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok  je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana  Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u  Republici Hrvatskoj. 

Priopćenja