Prijevare na internetu

U Policijskoj postaji Ozalj zaprimljena je prijava 70-godišnjaka da ga je 28. prosinca 2023. godine telefonski kontaktirala, a zatim i putem elektroničke pošte, nepoznata ženska osoba koja mu je obećala novčani dobitak. Oštećeni joj je dao podatke sa svoje bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa skinut određeni novčani iznos.
 
Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke s bankovnih kartica.

Podsjećamo građane da ne vjeruju nepoznatim osobama u virtualnoj komunikaciji koje nisu prethodno provjerili da zaista postoje i njihovim lažnim obećanjima o velikim donacijama, nasljedstvima i slično.

Zapamtite, nema nikakvih razloga da vam neka osoba koju ne poznajete daruje veliki novčani iznos, a i uvijek se iza te velikodušne ponude krije prijevara! Ukoliko dobijete ovakvu ili sličnu ponudu putem elektroničke pošte ili društvenih mreža, odmah pozovite policiju na broj 192!
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon