Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Prijavljen 35-godišnji bugarski državljanin i trgovačko društvo s područja koprivničko-križevačke županije

Foto: ilustracija 

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare u gospodarskom poslovanju na štetu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina i njegovog obrta s područja karlovačke županije.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnji bugarski državljanin kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja koprivničko-križevačke županije, s ciljem da pravnoj osobi koju zastupa pribavi protupravnu imovinsku korist, doveo u zabludu oštećenog lažnim prikazivanjem činjenica da će prema nalozima za utovar oštećenog obrta prevesti sirovinu bakra i lima iz Republike Njemačke u Republiku Hrvatsku za koju uslugu bi trgovačko društvo 35-godišnjeg bugarskog državljanina obrtu naplatilo uslugu prijevoza. Prema izdanim nalozima za utovar oštećenog obrta vozač trgovačkog društva s područja koprivničko-križevačke županije u tri navrata u vremenu od 20. do 23. siječnja utovario je sirovinu bakra i lima u Republici Njemačkoj ukupne vrijednosti oko 443.000 eura, a koja roba nije nikada isporučena na dogovoreno odredište u Republici Hrvatskoj.
 
Zbog sumnje da je 35-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva, počinio kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju te da je trgovačko društvo s područja koprivničko-križevačke županije odgovorno za počinjenje kaznenih djela odgovornih osoba u društvu sukladno čl. 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podneseno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Budući je osumnjičeni nedostupan nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske za njim je raspisana potraga.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon