Prezentacija policijske opreme i tehnike te preventivnih projekata u Josipdolu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Josipdol_prezentacija_opreme_tehnike_prevencija/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava karlovačka prezentirala je opremu i tehniku koju koriste policijski službenici te preventivne projekte koji se provode radi povećanja sigurnosti građana

Foto: PU karlovačka

Povodom proslave Dana hrvatskih branitelja Ogulinskog kraja Grada Ogulina, Općine Josipdol, Općine Tounj, Općine Plaški i Općine Saborski jučer 22. srpnja u Josipdolu u organizaciji Općine Josipdol i Udruge UBOJ održan je  4. Memorijal Ivica Cindrić. U protokolarnom dijelu programa Policijska uprava karlovačka zajedno s Hrvatskom vojskom sudjelovala je u prikazu taktičko-tehničkog zbora.   

Na prigodan način Policijska uprava karlovačka prezentirala je opremu i tehniku koju koriste policijski službenici u poslovima za javni red, ali i razna minsko-eksplozivna sredstva koja su prezentirali službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke. Tom prilikom građani su mogli razgledati naoružanje i opremu kojom se koriste policijski službenici Interventne policije (zaštitna kaciga, štitnici za pojedine dijelove tijela, štitovi, te dugo i kratko naoružanje). Policijski službenici za granicu prezentirali su opremu i tehniku koja se koristi prilikom nadzora i zaštite državne granice, a osobito je bila interesantna termo vizija i Schengen bus te motocikl i vozila koja koristi prometna policija.

Tijekom događanja građani su se imali priliku upoznati i s preventivnim projektima koje policija provodi, a putem video spotova educirani su o samozaštitnom ponašanju u obitelji i Internet nasilju, savjetima o sigurnosti prometa i opasnostima od minsko-eksplozivnim sredstvima koje još uvijek građani ilegalno posjeduju. Građanima su podijeljeni edukativni materijali o raznim temama prevencije, ali i edukativni letci Ne ostavljajte djecu samu u vozilima. Cilj je da ovi leci budu dostupni javnosti s ciljem senzibilizacije roditelja i drugih odgovornih osoba od opasnosti stradavanja djece u vozilima zbog dehidracije za vrijeme velikih temperatura. Za ostavljanje djeteta samoga u automobilu postoji rizik i opasnost izlaganja velikim temperaturama te čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice. Stoga je intencija ukazati i na ovu problematiku kako bi se spriječila stradavanja djece od dehidracije u vozilima i povećala njihova sigurnost.
 
Uz građane izložbenu opremu i policijske službenike na mjestu održavanja ove aktivnosti obišli su Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, saborska zastupnica Maja Grba-Bujević, županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić.
 

Pisane vijesti