Prevozili strane državljane koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/zelena_granica_vozilo.jpg

Nad dvojicom muškaraca provodi se kriminalističko istraživanje, a strani državljani dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora


Foto: ilustracija

Danas. 9. travnja u ranim jutarnjim satima na području Slunja policijski službenici zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 22-godišnji državljanin Srbije, a koji je prevozio više stranih državljana za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Prije nego je vozilo zaustavljeno policijski službenici su ga pokušali zaustaviti uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, međutim vozač se na znakove policijskih službenika nije zaustavio već je prilikom kretanja udario u dva službena policijska vozila i nastavio se kretati da bi se naknadno zaustavio, izašao iz vozila i pokušao pobjeći. U toj namjeri spriječili su ga policijski službenici koji su ga uz uporabu sredstava prisile uhitili. Ujedno, tom prilikom iz vozila su izašli i strani državljani koji su se u neosvijetljenom i nepristupačnom terenu pokušali udaljiti u čemu su spriječeni od strane policijskog službenika koji je prilikom postupanja, a radi traženja pomoći od drugih policijskih službenika iz službenog vatrenog oružja ispalio hitac u zrak.
 
Također, prilikom postupanja policije u mjestu Zečev Varoš na području Slunja zaustavljen je i osobni automobil nacionalnih oznaka Republike Srbije kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije, a koji se dovodi u vezu s ovim događajem.
 
Nad dvojicom muškaraca, državljanima Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Prisila prema službenoj osobi provodi se kriminalističko istraživanje, a strani državljani dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora.
 

Pisane vijesti